Powered By Blogger

miercuri, 23 martie 2011

Stiri amalgamate. Libia

Primul e din Romania Libera si are un titlu inedit:
Cum a ajuns Eugenia să fie exportată în SUA
E chiar interesant!
Al doilea articol este din Gandul si prezinta o fotografie rara!

FOTOGRAFIE RARĂ: BARACK OBAMA vorbeşte la telefon în CORTUL SĂU SECRET. De ce spune Casa Albă că acesta este "unul dintre cele mai sigure locuri de pe Pământ"


Cate ceva si despre Libia!

Un articol tot din Gandul, care ne prezinta un sondaj facut de IRES, despre conflictul libian:

Sondaj IRES: 66% dintre români consideră că nu era necesar ca România să aibă vreo poziţie oficială faţă de conflictul din Libia. CE AU ÎNŢELES ROMÂNII DIN DISCURSUL LUI BĂSESCU

Printre altele, se prezinta un rezumat al sondajului:

"Vezi mai jos cele mai importante date ale sondajului IRES:
  • Câţi au auzit de conflictul din Libia. 9 din 10 români au declarat că sunt la curent cu evenimentele din ţara condusă de Gaddafi.
  • Efectele războiului asupra României. 40% dintre respondenţi consideră că ţara noastră ar putea fi afectată de războiul din Libia.
  • Intervenţia occidentală. 68% dintre români nu sunt de acord cu intervenţia militară a statelor occidentale în Libia.
  • Motivele intervenţiei occidentale. Jumătate dintre români consideră că statele occidentale au atacat Libia pentru a pune mâna pe rezervele de petrol ale ţării. În acelaşi timp, 42 de procente consideră că singurul motiv a fost protejarea civililor de atacurile armatei libiene.
  • Poziţia României. 66% dintre români consideră că nu era necesar ca România să aibă vreo poziţie oficială faţă de conflictul din Libia.
  • Sursele de informare. Cea mai importantă sursă de informare a românilor cu privire la conflictele din Libia a reprezentat-o televiziunea (84%). Pe locul doi, la mare distanţă, se situează internetul, cu şapte procente.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.118 subiecţi, la nivel naţional, prin metoda CATI (interviuri telefonice asistate de calculator)."
Si un articol de pe Mediafax despre participarea noastra la operatiunile militare din Libia:
Băsescu: România va participa cu fregata Regele Ferdinand şi cu 207 militari la operaţiunile din Libia. Vezi declaraţiile preşedintelui


Mai multe stiri si reflectii despre situatia din Libia - aici si aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu