Powered By Blogger

sâmbătă, 9 februarie 2013

Contradictia Stat - Privat: managementul privat la companiile de stat

Iata ce spunea in ZF, nu demult, Ionel Blanculescu despre acest lucru:

Managementul privat la stat sau chelului tichie de mărgăritar îi lipseşte!

"Managementul privat la companii de stat este imposibil, sunt două lumi, două civilizaţii complet diferite, care atunci când interferează se ciocnesc violent, generând mutanţii care apar, iată astăzi, încă din faza preliminară de introducere a acestui tip de management, i-aş spune mai degrabă profesionist decât privat, cred că este mai corect."

Dupa cum se vede cu usurinta nu toata lumea e optimista in privinta asta... Pe de alta parte, iata ce afirma Andreea Paul pe blogul dansei:

Depolitizați companiile de stat!

"Maladia care macină companiile de stat îşi arată colţii încă o dată: politizarea. I s-a spus management defectuos şi efectele negative s-au văzut: pierderi, companii în prag de insolvență sau privatizate deficitară. Guvernul USL sfidează chiar solicitarea făcută de FMI și asumată de România, aceea de a introducere managementul privat la companiile de stat."

Dilema nu cred ca a ajuns sa fie rezolvata...

Un comentariu:

  1. Atunci cand PDL era la putere , fiind numiti politic multi manageri in intreprinderile de stat nu-mi amintesc ca madamme Paul sa fi carait cumva !:-x De fapt madamme Paul Andreea { sti ca nu ma omor de dragul turbatei asteia } mananca ...rahat cu toata gura atunci cand spune ca este vorba despre o " solicitare a FMI " . Nici vorba despre asa ceva .Cred ca aia de la FMI nu sint in nici un caz mai prosti decat Blanculescu iar daca nici asta nu stie ce zice... ;-)

    RăspundețiȘtergere