Powered By Blogger

vineri, 18 iulie 2014

Nu ar fi mai bine desfiintarea CNA...?

Nu e atat vorba de limbajul Laurei Georgescu (v. aici, aici, aici) pentru ca, stiti, ma gandeam la urmatorul lucru: daca ar fi dupa Laura Georgescu cred ca audiovizualul ar fi foarte liber! :) Bineinteles, in mod sigur nu putem sa stim, dar sa nu excludem totusi aceasta ipoteza. Numai ca nu e dupa ea, e dupa musiu Ponta! :)  Mai grav este ca "e pusa" sa favorizeze anumite posturi. Ale Puterii, desigur. Lucruri din acestea se intampla cand exista un asemenea organism de stat, precum CNA (v. si aici), "garant al interesului public si unica autoritate de reglementare in domeniul programelor audiovizuale". Continui: "Misiunea CNA este de a asigura un climat pe baza de libera exprimare si responsabilitatea fata de public in domeniul audiovizualului". Ceea ce nu prea face. Pentru ca actioneaza politic. CNA nu face altceva decat sa exercite un control politic asupra mediei audiovizuale din Romania, fara legatura cu responsabilitatea fata de public, cu atat mai putin fata de libera exprimare, va dati seama. CNA nu are de a face cu libertatea. Dimpotriva, incalca libertatea prin simpla sa existenta. "Protejarea minorilor" ar mai fi una din sarcinile acestui CNA, dar lucrul asta sta in responsabilitatea parintilor. "Un raport echilibrat intre serviciile nationale de radiodifuziune si serviciile locale, regionale ori tematice.", daca citim ce este si sarcinile sale vom constata ca el controleaza tot, inclusiv spatiul editorial, as adauga eu, cum s-a si intamplat in trecut. Adevarul este ca e o cenzura legalizata, este o perpetuare sub o alta forma a cenzurii comuniste, intrucat nu au disparut mentalitatile comuniste din societate. In definitiv, omul modern are telecomanda la dispozitie si se uita la ce program ii place, inclusiv la cele straine. Sursele lui de informare s-au diversificat. De aceea mi se pare ca nu se mai justifica existenta unui astfel de organism, un tool de care se foloseste Statul ca sa-i indoctrineze pe cetateni (asa e si acum, cu PSD la Putere, asa a fost si pe vremea PDL, chiar daca poate sub alta forma). Pe cand daca audiovizualul ar fi liber un astfel de lucru ar deveni revolut.

CNA nu contribuie la construirea unei societati libere, a unei societati deschise.

5 comentarii:

  1. Ba frate ....au innebunit astia ...cu totii !!! ce mortii ma-sii...parca nu toate jigodiile astea vorbesc la fel !!! Cine-si inchipuie ca vorbesc unii despre altii cu respect sau cu reverenta...se insala amarnic frate ! Cu respect ....poate vorbii academicianul Razvan Teodorescu { chiar pe buda fiind } despre... academicianul Eugen Simion sau Herta Muller despre ....Emil Cioran dar niste politruci fi serios frate ce pretentie poti avea de la astia ? Nu CNA , nu trebuieste desfiintat insa , trebuieste sa-si faca treaba pentru care a fost reinventat a cenzura sub alt nume , sa vegheze la corectitudinea informatiilor ce sant date d e media si la " curatenia spirituala " a programelor TV , asta-i treaba lor in rest....Dumnezeu cu mila .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da-mi voie sa ma indoiesc de faptul ca CNA ar mai trebui mentinut...

      Ștergere
    2. Onorabile , dumneata te-ndoiesti deoarece sti ca este vorba despre o institutie politica ....politizata si care raspunde { s -a dovedit asta d e cateva ori ...chiar si-n timpul guvernarii Nastase , guvernarea atat de laudata d e catre ...unii } unor comenzi politice mai degraba decat unor percepte de cultura si poate d e ...morala . Totusi CNA-ul nu mai este ceea ce era pe vremuri cenzura comunistilor sub Dumitru Popescu { altminteri un om de cultura , un scriitor } sau sub madamme Gainushe { bunica aluia de la Prima TV } care aveau propria lor viziune asupra a ce trebuie sa insemna cultura si mai ales asupra a ce trebuie sa stie , sa cunoasca si s a vada romanii acelor vremuri si { asa cum gandeau ei la acea vreme } din viitor . Din pacate " veacul nostru , ni-l umplura , SALTIMBANCII SI IROZII " si tot datorita " presei " care...vrem sau nu este modelator de suflete , d e constiinte ...de " cultura " oricum ar fi aceasta . Din acest motiv consider eu ca ...CNA , n-ar trebui desfiintat ci...sa inceapa dracului sa-si faca treaba !!! Ce matale , vrei sa zici ca nu te-ai saturat sa zapezi pe diferite " canale TV " si s a nu vezi altceva decat nenorociri sau fericirile traite de altii ???Nu te-ai saturat de ...." emisiunile " alea gen Marutza sau capatos sau....Dan Diaconescu care , mai nou , vad c-a fost resuscitat ?!

      Ștergere
    3. Daca se continua in felul asta risca sa ajunga ce era pe vremea tov. Dumitru Popescu sau tov. Gainushe :)

      Ștergere
    4. Aici ...chiar s-ar putea sa ai dreptate mon cher chat . Pusche pe limba-ti !!

      Ștergere