vineri, 19 decembrie 2014

Cei care se simt tineri!

Iata o chestie foarte interesanta citita in Evenimentul Zilei (cred ca merita consemnata!!):

Ce li se ÎNTÂMPLĂ cu adevărat persoanelor care se simt mai tinere

Se arata ca:
"Persoanele care se simt cu 3-4 ani mai tinere decât vârsta lor reală au ceva diferit...

Respectiv o rată a mortalității mai scăzută decât cele care se simt de vârsta reală sau mai bătrâne, susține un studiu citat de AFP.

Cercetătorii au analizat date dintr-un studiu despre îmbătrânirea a 6.489 persoane, cu vârsta medie de 65,8 ani, iar rezultatele au fost publicate în revista medicală americană JAMA Internal Medicine.

A indicat

Cele mai multe dintre acestea (69,6%) se considerau cu trei-patru ani mai tinere decât vârsta lor, 25,6% aveau sentimentul vârstei reale, iar 4,8% se percepeau mai în vârstă cu peste un an.

Pe parcursul analizei, care a durat 99 de săptămâni, cercetătorii au constatat că rata mortalității a fost de 14,3% în rândul celor care se simțeau mai tineri, de 18,5% în grupul celor care își simțeau vârsta cronologică și de 24,6% în rândul participanților care se percepeau mai bătrâni.

Potrivit oamenilor de știință, cercetarea a indicat o puternică legătură între felul în care ne percepem vârsta și mortalitatea cardiovasculară, dar nu și cu mortalitatea cauzată de cancer."

Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.

Deci este mai bine sa ne simtim mai tineri!! Deosebit de interesant cum acest lucru psihologic, nu-i asa, acela de a te simti tanar, de a te percepe mai tanar decat varsta ta reala, cu cativa ani chiar, are consecinte asupra vietii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu