Powered By Blogger

luni, 12 iulie 2010

In legatura cu alegerile anticipate...

Tot Inpolitics ne informeaza:
Iliescu: Nu avem majoritatea pentru alegeri anticipate
Articolul de mai sus ne spune:
" "Pentru asta (alegeri anticipate, n.r.) trebuie o majoritate parlamentară care să se cupleze la aşa ceva. Nu avem aşa ceva. Deocamdată majoritatea parlamentară susţine actualul Guvern. Deci, câtă vreme nu se va forma o astfel de majoritate parlamentară care să ajungă la această conluzie - că este nevoie de alegeri anticipate - este numai o dorinţă. Dar este singura soluţie", a spus Iliescu, citat de Mediafax."

si iarasi un lucru interesant:
"El a arătat că preşedintele Traian Băsescu nu poate declanşa alegeri anticipate şi că numai cu o schimbare a majorităţii parlamentare poate să ducă la acest lucru.


Întrebat dacă, în opinia sa, Traian Băsescu va fi de acord cu eventuale alegeri anticipate, Iliescu a spus că şeful statului nu trebuie să fie de acord şi că nici nu determină anticipatele.


"Nu trebuie să fie el de acord. Trebuie să fie o majoritate parlamentară pentru asta. Dacă există o majoritate parlamentară care demite Guvernul de două ori, atunci e obligat, pentru că nu mai are suport parlamentar pentru guvernare. Deci este obligat", a spus Iliescu.",
conform articolului citat mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu