Powered By Blogger

marți, 28 septembrie 2010

Iata din nou...

.... de pe blogul lui Adrian Nastase, viziunea PSD despre:
Ce ar trebui sa faca un Guvern de criza
Nastase subliniaza:
"Un guvern de criza ar trebui sa repare cateva din problemele create de guvernul Boc si sa pregateasca tara de alegeri anticipate. Atat si nimic mai mult. Pare putin, dar pentru 6 luni sunt foarte multe de facut."
Este interesant de citit pentru ca aceste idei de guvernare - Guvern de criza, doar - se bazeaza, totusi, pe date, cifre concrete. Citind, intr-adevar, sunt multe de facut... Va putea face un Guvern de criza tot ce scrie acolo? Va putea oare parcurge toate punctele evidentiate in postare? Sigur, raspunsul este: trebuie! Dar sa nu cadem intr-o "logica" lozincarda... Dar, la fel de bine, trebuie observat ca exista o preocupare reala (cel putin asa imi face impresia din ce am citit) a PSD pentru aceste probleme, pentru rezolvarea buna a lor. Interesant este ca nu vad o replica din partea PDL sau a lui Basescu la astfel de propuneri. Replica nu inseamna sa spui doar ca ceea ce scrie acolo nu e bine. Trebuie si argumentat.

As dori sa precizez ca nu am pus aceasta postare pentru ca sunt fan Nastase. Mai pusesem una recent. Ci pentru ca vad, totusi, niste idei. N-am sa spun daca aceste idei, in marea lor majoritate economice, sunt bune sau proaste. Raman neutru in comentariu pentru ca o idee, daca e buna sau proasta, se vede atunci cand e si aplicata. Insa incercarea de a "veni cu ceva", deci cu o contributie cat de mica, pentru relansarea economica a tarii, trebuie notata. In mod obiectiv, adica nepartinitor, netinand cont de simpatiile noastre politice. Ideea trebuie respectata. Dar mai este vorba ca aceasta postare este a cuiva cu experienta in actul guvernarii. Ma refer la Adrian Nastase. Ce se intampla? Ca o parere personala, eu cred ca pentru functia de prim-ministru, data fiind complexitatea problemelor legate de criza economica si financiara, ar trebui un om cu experienta. Iar un om cu experienta in acest domeniu, daca pot sa ma exprim astfel, este un om care, pe langa faptul ca stie foarte bine toate "cotloanele" administratiei, a mai fost in aceasta functie de prim-ministru. Boc nu avea de unde sa aiba experienta pentru aceasta functie. Dar trebuie remarcat si subliniat faptul ca nu el a fost primul nominalizat si desemnat de catre Presedinte, ci Theodor Stolojan, un personaj interesant. De ce? Pentru ca inca din campanie se sugera subliminal ca el va fi premier. Pentru mine nu a fost absolut nicio mirare cand Basescu il nominalizase. Era clar: Stolojan trebuia sa fie premier. Si logic. Pentru ca Theodor Stolojan este un om cu mare experienta, un finantist reputat, un om care cunoaste foarte bine FMI si Banca Mondiala. Si, cu toate acestea, Stolojan, dupa ce a fost nominalizat premier, deci era premier, caci Basescu il desemnase, isi da imediat demisia!!!!! Imi pare rau ca trebuie s-o spun... dar i-a jucat lui Basescu o festa, de eu o tin minte, dara mite... 
Deci ne trebuie un om cu experienta, dupa parerea mea. Care sa se simta familiarizat cu butoanele guvernarii. Desi lucrul acesta nu garanteaza, in mod suficient, reusita! Nu-mi fac iluzii. Ponta este un om in ascensiune, dar nu un om cu experienta pentru functia de prim-ministru. Guvernarea Nastase a fost prima in timpul careia s-a inregistrat o crestere semnificativa de PIB a tarii, deficitul bugetar a fost foarte mic. Aceste reusite nu trebuie trecute cu vederea. Iar experienta, in orice domeniu de activitate, mai ales cand a fost o experienta reusita (iar la guvernarea Nastase a fost vorba de o reusita in domeniul economic) conteaza, cu toate eroriile inevitabile pe care le-a avut. Pentru ca experienta este o componenta a profesionalismului.
S-ar putea crede, din cele ce am zis mai sus, ca sunt un om care il sustine pe Nastase pentru functia de prim-ministru. Un yes-man. N-as dori sa se inteleaga acest lucru. Eu nu am spus decat ca ne trebuie oameni cu experienta pentru aceasta functie. Mai ales dintre acei care au dovedit niste performante in guvernarile trecute, cu toate eroriile pe care le-au facut, si care, dupa cum am spus, sunt, deseori, invevitabile. Si am mai spus ca propunerile pe care le face Nastase pe blog sunt valoroase prin prisma experientei acestuia in actul de guvernare. Defapt, mi se pare cat se poate de logic ca blogul dansului sa aiba asa o mare popularitate; chiar a fost evidentiat pe WordPress, ceea ce este, desigur, mare lucru.
Functia de prim-ministru este o functie cheie, dupa parerea mea. Foarte complexa. As indrazni sa spun, desi stiu ca gresesc (dar chiar gresesc oare?!), ca e mai complexa decat cea de Presedinte, pentru ca este o functie executiva. Iar cel care are o asemenea functie trebuie sa rezolve ceva, mai ales acum, in aceste conditii economice actuale. Mai ales ca, in aceste conditii actuale, odata ajuns in aceasta functie, nu are nicio garantie ca va putea rezolva problemele. Trebuie inteles acest aspect. Deosebit de dificil. Pentru ca un Guvern de criza, asa cum propune Adrian Nastase, poate fi o "sabie cu doua taisuri".
Ca sa lamuresc mai bine ce am vrut sa spun prin expresia "sabie cu doua taisuri", trebuie sa fac observatia ca la inceputul postarii Nastase spune ca a discutat aceste propuneri si cu colegii din PNL. De aici ar putea rezulta ca acest Guvern de criza ar putea fi un guvern de coalitie intre PSD si PNL. Dar ce te faci ca si PNL-ul a zis ca face un guvern din umbra? De aici rezulta ca aspectul politic al acestui guvern de criza nu este lamurit inca: va fi un guvern monocolor PSD?, va fi un guvern monocolor PNL?, sau va fi un guvern PSD+PNL?, sau un guvern de uniune nationala? Sigur, ca isi prezinta ideile, discutate la partid, este un lucru firesc. Dar aspectul politic pe care l-am evidentiat mai sus este important pentru ca valul de popularitate pe care se afla acum PSD si PNL, dar mai mult PSD, ar putea sa scada din intensitate, odata cu masurile ce trebuiesc luate. Adica acele masuri nepopulare, pentru ca nu stiu, dar nu cred ca un astfel de guvern isi va putea permite sa dea de pomana, cum se spune, la tot poporul, pentru voturi. Iar dupa aceea ar veni alegeri anticipate. Cand vor conta voturile populatiei. Deci perioada aceasta de 6 luni, in care ar actiona acest guvern de criza, in ipoteza ca PDL ar trece in opozitie, ar fi, pentru acesta din urma, o perioada de refacere pe toate planurile, inclusiv pe planul optiunilor de vot ale populatiei, masurate de sondaje. Perioada suficienta pentru ca PDL sa treaca la contraatac. Si asta inca cu succes! Mai ales ca il stim pe Traian Basescu drept un mare maestru al contraatacului de pe pozitii de Opozitie... De aceea acest guvern de criza PSD si/sau PNL, lucrurile nu sunt clare inca, nu va avea deloc o sarcina usoara...Retragerea PDL-ului de la guvernare, propusa cu ceva timp in urma, recent, de catre Cristian Preda, ar fi, fara indoiala, una de natura strategica. Cu singurul defect (atunci, dar nu si acum, cel putin asa mi se pare) ca ar fi putut parea populatiei drept o expresie a slabiciunii PDL, o frica, o fuga din fata greului. Dar daca se pune problema de guvern de criza si de alegeri anticipate, atunci lucrurile stau putintel cam altfel, ma gandesc. Ideea Preda ar putea fi chiar foarte buna si ar putea functiona nesperat de bine. In detrimentul PSD si PNL. Din aceasta cauza am zis "sabie cu doua taisuri". Am zis ca ideea trebuie respectata! Deci sa dam respectul cuvenit si acestei idei a lui Cristian Preda!
Sa vedem cum vor evolua lucrurile si, in cazul in care Opozitia va recurge la motiune, cum se va si vota.

Sunt cam multe necunoscute in toata ecuatia asta...!

miercuri, 22 septembrie 2010

luni, 20 septembrie 2010

Cateva subiecte de actualitate

din presa romaneasca si straina:
Romania Libera titreaza:
Cât cântăreşte Legiunea de Onoare?
In articol se arata:
"Teodor Baconschi a fost decorat de Franţa cu Legiunea de Onoare. Acceptarea distincţiei în actualul context ridică semne de întrebare asupra oportunităţii gestului. Este adevărat că şi refuzul ar fi putut deteriora relaţiile bilaterale.


În timp ce problema expul­zării romilor continuă să dezbine statele UE, iar rela­ţiile dintre preşedinţii Traian Băsescu şi Nicolas Sarkozy au fost catalogate de presa străină drept „glaciale", ministrul de Externe al României, Teodor Baconschi a fost decorat de Franţa cu prestigioasa medalie Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Comandor. Ordinul (primit în România de numai şapte personalităţi, printre care Doina Cornea şi Alexandru Paleologu) reprezintă cea mai înaltă distincţie franceză care recompensează meritele semnificative civile sau militare faţă de naţiune. Acceptarea distincţiei de către şeful Externelor în plin scandal pe tema expulzării romilor ridică semne de întrebare asupra oportunităţii gestului diplomatic. E la fel de adevărat însă că refuzul unei astfel de distincţii ar fi însemnat o deteriorare a relaţiilor bilaterale. „Nu sunt într-un conflict intern, pentru că, apărând clar şi cu fermitate dreptul concetăţenilor mei la liberă circulaţie în toată Europa, am un spirit francez", a declarat Teodor Baconshi la ceremonia de la Ambasada Franţei la Bucureşti."
si:
Mecanismul orbirii în cazul Vîntu
de DAN CRISTIAN TURTURICA
 
Iata ce ne spune MSNBC:
‘Great Recession’ over, research group says

Downturn lasted 18 months; longest recession since World War II
In articol se arata:
"The “Great Recession” has ended, officially.


At least, that's the word from the private research organization that calls the beginnings and endings of recessions, the National Bureau of Economic Research.

The NBER said Monday that the recession which began in December 2007 ended in June 2009, which marked the beginning of an expansion. The announcement rules out the possibility of a so-called “double-dip” recession, because any new downturn would be seen as a brand new recession."

marți, 14 septembrie 2010

Un articol ce prezinta o chestiune importanta...

citim pe site-ul Hotnews :


Comisia Europeana vrea sa lanseze procedura de incalcare a tratatelor impotriva Frantei pe chestiunea tiganilor - E o rusine modul in care cei doi ministri francezi au mintit Comisia, spune Reding

de Anne-Marie Blajan HotNews.ro

Printre altele articolul spune:
"Iata principalele idei ale discursului lui Viviane Reding, care si-a intrerupt programul obisnuit pentru a iesi cu aceasta declaratie de presa:
  • In ultimele saptamani, Comisia a urmarit indeaproape situatia din Franta in ceea ce priveste romii. Presonal am fost ingrozita de situatia care a dat impresia ca oamenii au fost indepartati de pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene doar pentru ca apartineau unei minoritati etnice. Este o situatie despre care am crezut ca Europa nu se va mai confrunta cu ea dupa cel de-al doilea razboi mondial.
  • Mi-am prezentat cu multa claritate indoielile privind legalitatea masurilor luate de statul francez in declaratia publica din 25 august, o declaratie convenita cu presedintele Comisiei, Barroso, alaturi de care am lucrat indeaproape in aceasta chestiune, pe parcursul verii.
  • Analiza preliminara - intocmita impreuna cu comisarii Malmstrom si Andor - a subliniat, intre altele, ca Franta ar incalca legislatia europeana daca masurile luate de autoritatile franceze in aplicarea directivei libertatii de miscare ar tinti un anumit grup pe baza nationalitatii, rasei sau originii etnice.
  • Rolul Comisiei, ca gardian al tratatelor, devine extrem de dificil daca nu mai avem incredere in asigurarile date de cei doi ministri (n.r. Lellouche si Besson) intr-o intalnire formala la Bruxelles avuta cu doi comisari si in jur de 15 oficiali, aflati la masa in timpul discutiilor.
  • Nu este o ofensa minora intr-o situatie de asemenea importanta. Dupa 11 ani de experienta in Comisia Europeana, as merge chiar mai departe si as spune: Este o rusine.
  • Vreau sa fiu foarte bine inteleasa: Discriminarea pe baza originii etnice sau a rasei nu-si are locul in Europa. Este incompatibil cu valorile pe care UE s-a fondat. Autoritatile nationale care discrimineaza grupurile etnice in aplicarea legislatiei europene violeaza si Carta Europeana a Drepturilor Fundamentale pe care toate statele membre, inclusiv Franta, au semnat-o.
  • De aceea, gasesc ca este extrem de deranjant ca un stat membru pune in discutie, prin actiunile adminsitratiei sale, valorile comune si legislatia Uniunii noastre Europene.
  • As lua in discutie si declaratia facuta de secretarul de stat francez pentru afaceri europene ieri (luni) in care punea in discutie roilul CE ca gardian al Tratatelor. Rolul Comisiei ca gardian al tratatelor este unul dintre fundamentele UE - o Uniune care ramane impreuna nu prin forta, ci prin respectul statului de drept convenit de toate statele membre, inclusiv de Franta.
  • Am luat de asemenea nota ca autoritatile franceze par sa devina ele insele constiente ca informatiile din week end le-a pus in situatia in care nu se mai pot apara. 
  • Am luat nota ca ieri dupa-amiaza ministrul francez de interne a semnat o noua circulara prin care se elimina referirile la un anumit grup etnic, romii. Analizam in prezent implicarile legale ale acesteia - este important sa se schimbe nu numai cuvintele, ci si comportamentul autoritatile franceze. Prin urmare, cer autoritatilor franceze explicatii imediate si comprehensive asupra acestei chestiuni.
  • Comisia va include aceste actiuni si documentatia relevanta in analiza noastra finala. Aceasta analiza legala este facuta in strnsa cooperare de serviciile mele, ale comisarilor Malmstrom si Andor, precum si cu serviciile legale ale Presedintelui si ma astept sa fie gata in zilele urmatoare. 
  • Personal, sunt convinsa ca CE nu va avea alta optiune decat sa inceapa procedura de infringement impotriva Frantei: pentru aplicarea discriminatorie a Directivei privind Libertatea de Miscare si pentru lipsa de transpunere a procedurilor si garantiilor ce decurg din Directiva Libertatii de Miscare.
  • Le voi acorda, bineinteles, autoritatilor franceze dpretul sa aiba comentarii referitor la noile actiuni in zilele urmatoare. Dar vreau sa fiu foarte clara, rabdarea mea a ajuns la o limita: ajunge (enough is enough).
  • Niciun stat membru nu se poate astepta la un tratament special, mai ales cand valorile fundamentale si legile europene sunt in joc. Asta se aplica astazi Frantei. Asta se aplica in mod egal tuturor statelor membre, mari sau mici, care ar fi intr-o situatie similara. Puteti conta pe mine in acest sens."
Merita citit tot articolul, are si inregistrarea video!

Update 17 septembrie 2010:

Aflam din Gandul:

Sarkozy - schimb de replici „foarte violent“ cu Barroso în problema rromilor

In ultimul articol se arata:

"Comisia Europeană a ameninţat Franţa cu sancţiuni în justiţie dacă va continua politica de repatriere "în masă" a rromilor. Mai mult, comisarul european pe Justiţie, Viviane Reding, a comparat politica Franţei cu cea a naziştilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, spre furia secretarului de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, care a declarat că nu aşa te adresezi unui "mare stat".

În cadrul reuniunii, atât comparaţia lui Viviane Reding a fost condamnată, cât şi răspunsul dat de Pierre Lellouche. "Un lucru este incontestabil: Comisia Europeană este garantul tratatelor şi stabileşte dacă este încălcat sau nu un tratat", a declarat, ieri, cancelarul Austriei, Werner Faymann. "Dacă nu sunt acceptate criticile la adresa unui stat mare, acest lucru înseamnă că membrii Comisiei Europene nu pot aplica legislaţia europeană decât statelor mici. Acest mod de gândire este inacceptabil", a declarat şi europarlamentarul austriac, Hannes Swoboda.
Franţa a fost şi ţinta acuzaţiilor grupului "Verzilor" din Parlamentul European, care o acuză de "presiuni" la adresa partenerilor europeni şi că încearcă să submineze rolul Comisiei.
"Suntem îngrijoraţi în legătură cu pre­siunile pe care guvernul francez le exercită asupra statelor membre ale Uniunii pentru a aduce atingere rolu­lui Comisiei, cu scopul de a evita consecinţele acţiunilor sale cu privire la rromi", au afirmat liderii ecologişti într-o scrisoare adresată preşedintelui Uniunii Europene (UE), Herman Van Rompuy."
Pozitia Italiei:
"Viviane Reding să se preocupe şi de copiii abandonaţi din România"
Premierul italian, Silvio Berlusconi, a sosit cu întârziere la Bruxelles, avionul său trebuind să aterizeze de urgenţă din cauza unor defecţiuni. Poziţia Italiei a fost, însă, exprimată de consilierul acestuia, Carlo Giovanardi, care a atatcat-o dur pe Viviane Reding.
"Comisarul UE pentru Justiţie, Drepturi fundamentale şi Cetăţenie, Viviane Reding, a folosit un ton inacceptabil faţă de guvernul francez în problema rromilor, problemă care ţine în principal de ţara lor de origine, România. Îi amintim doamnei comisar Reding, care printre altele ar dori să le impună tuturor statelor membre UE recunoaşterea pe teritoriile lor a căsătoriilor cuplurilor homosexuale, că România împiedică adoptarea în străinătate a copiilor români abandonaţi, constrângând zeci de mii de copii să crească fără afecţiunea şi căldura unei familii", a afirmat consilierul premierului italian.
În cadrul reuniunii, Consiliul Europei a propus o iniţiativă de îmbunătăţire a situaţiei rromilor, în timp ce Comisia Europeană s-a angajat să urmărească felul în care Franţa se ocupă de problema rromilor. Alte concluzii vor fi trase la un viitor summit."
  
Update 2 (17 septembrie 2010): 
Sa vedem cum este reflectata situatia de catre presa internationala si agentiile de presa:

 Iata ce ne informeaza Mediafax:

New York Times: Romii români pun la încercare principiul "graniţelor deschise" în UE 

Presa franceză, preocupată de "confruntarea majoră" dintre Nicolas Sarkozy şi UE 

AFP: Europa plăteşte preţul eşecului integrării romilor 

Mesaj cu insulte la adresa României şi a UE, publicat pe Twitter

Iata si pozitia exprimata de Traian Basescu:

Băsescu: Am salutat poziţia CE faţă de Franţa, cu excepţia unor excese de limbaj 

In articol, printre altele, se arata:

""În afară de a nu fi de acord cu unele formulări, am salutat faptul că a existat reacţia CE la posibile încălcări ale drepturilor cetăţenilor europeni", a spus Băsescu. Întrebat dacă acest lucru înseamnă că s-a declarat în dezacord cu afirmaţiile comisarului Viviane Reding, el a spus: "Şi în timpul Consiliului am folosit aceeaşi formulare: cu excepţia unor excese de limbaj salutăm poziţia Comisiei Europene".
Pe de altă parte, Traian Băsescu a spus că una dintre concluziile Consiliului este că CE va face o investigaţie asupra conformităţii legislaţiei franceze cu normele europene.
"CE va face o investigaţie - e o altă concluzie a zilei de azi - o investigaţie în ce măsură legislaţia franceză este adaptată directivelor europene. Şi va exista un raport", a spus Băsescu."
In articol se mentioneaza:
 "Şeful statului a mai spus că dorinţa sa este de a soluţiona problema cu Franţa. "Nu este problema noastră ce va face Comisia. Ce este problema noastră este ca această dispută să fie rezolvată între România si Franţa şi atât eu cât şi preşedintele Sarkozy am stabilit că nu avem nevoie de intermediar şi o vom rezolva", a spus Băsescu." 

Iata si un editorial din Evenimentul Zilei, semnat  Mircea Cărtărescu:

SENATUL EVZ: O greşeală a Franţei suverane 

Dar iata si un sondaj aparut recent in Adevarul

Sondaj: 38% dintre români se tem pentru siguranţa lor odată cu întoarcerea romilor din U.E. 

 Si o reactie a Cancelarului german Angela Merkel la criticile aduse de Viviane Reding, comisarul european pentru justitie, Frantei. In Romania Libera citim:


Merkel o critică pe Reding pentru comentariile la adresa Franţei
 

vineri, 10 septembrie 2010

Presa in viziunea Prigoana...

Iata ce ne informeaza AGERPRES:

PDL: Iniţiativa legislativă privind presa scrisă şi on-line îi aparţine exclusiv lui Prigoană

Radu Berceanu: Presa doar se foloseşte de politicienii care îi dau înregistrări de la şedinţele de partid

 

Criza economica in viziunea lui....

Radu Berceanu... Iata ce ne informeaza AGERPRES:

Radu Berceanu: România avea criză economică chiar dacă ea nu era la nivel european sau mondial

In articol se precizeaza:

El a susţinut că problemele economice ale României sunt cauzate de gradul slab de colectare a taxelor şi impozitelor, de numărul mare de asistaţi social, dar şi de faptul că terenul agricol nu se impozitează.
Printre altele Berceanu a apreciat ca: "De exemplu, toate ţările din UE strâng la buget între 38 şi 42 la sută din PIB. Noi strângem 30 - 31 la sută. Deci nouă ne lipsesc din start 8 - 9 la sută din PIB", dar si faptul ca daca "ar fi să se întocmească acum un program de guvernare cum este în viziunea sa, documentul nu ar întruni nici 10% din voturile Parlamentului.", informeaza AGERPRES.

Un articol foarte tare despre...

China, aparut in Romania Libera:
China: 22% din populaţia activă se confruntă cu şomajul
In articol se precizeaza:
" "China se confruntă cu un mare deficit de locuri de muncă, în prezent, dar şi în viitorul apropiat", a declarat într-o conferinţă de presă Yi Chengji, purtător de cuvânt al Ministerului pentru resurse umane şi securitate socială. "Pe măsura urbanizării Chinei, sunt din ce în ce mai puternice presiunile pentru noi locuri de muncă, exercitate de numeroşii muncitori rurali deveniţi inactivi". "Astăzi, sunt aproximativ 100 de milioane de muncitori rurali rămaşi fără locuri de muncă şi care trebuie orientaţi" spre locuri de muncă urbane, a explicat oficialul chinez, citat de Agerpres."
precum si:
"Populaţia urbană a ţării va trece de 700 de milioane, până în 2015, depăşind pentru prima dată numărul chinezilor care locuiesc la sate, a anunţat recent un responsabil al agenţiei chineze de planificare familială. China numără peste 1,3 miliarde de locuitori, iar în ultimii ani populaţia sa activă a sporit de la 112 milioane persoane la peste un miliard, conform statisticilor oficiale." 

Am retinut...

un articol din Mediafax, in legatura cu OUG 58, care mi s-a parut important:

Persoanele fizice autorizate vor plăti contribuţiile sociale la fel ca înainte de apariţia OUG 58

In articol se arata:

" Obligaţia ca persoanele fizice autorizate (PFA) să plătească contribuţiile pentru venituri de natură profesională, aşa cum prevedea OUG 58/2010 va fi eliminată odată cu intrarea în vigoare a actului normativ care modifică ordonanţa, acestea urmând să facă plata contribuţiei conform Legii 19/2000."

Apropo de SOV...

am retinut cateva articole din presa, ce mi s-au parut mai interesante:

Iata ce spune Gandul:

Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alex Stoican, arestaţi pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Vîntu: "Ruşine doamnă, ruşine!"

si

Cum comentează CTP reţinerea lui Sorin Ovidiu Vântu. AUDIO

Doua articole interesante si in Evenimentul Zilei:

Sorin Ovidiu Vîntu, reţinut de procurori: "Atunci când Traian Băsescu va pierde o bătălie, să îl văd în locul meu"

Hossu: Sorin Ovidiu Vîntu voia să adune liderii sindicali şi să pună mână pe patrimoniu

In articol se arata:

" Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat azi că Sorin Ovidiu Vîntu dorea să adune liderii confederaţiilor sindicale într-o structură asemănătoare Consiliului de Administraţie al Realitatea TV, iar postul să fie o instituţie a confederaţiilor sindicale."

Iata si un articol foarte sintetic despre:

Cum se vede la TV arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu

Interesante sunt si declaratiile lui Berceanu, dupa cum ne informeaza Mediafax:

Berceanu: M-am gândit că aş putea fi arestat, cum bănuiesc că se gândesc toţi primarii, miniştrii

De asemenea, si Mediafax titreaza:

Hossu: Vîntu voia să adune liderii sindicali în ceva gen CA Realitatea şi să pună mână pe patrimoniu

 Iata ce aflam din Adevarul:

VIDEO Dedesubturile reţinerii lui Sorin Ovidiu Vîntu

 VIDEO Editorialist "Adevărul": Nahoi: "Prin reţinerea lui Vîntu creşte pentru o perioadă susţinerea lui Băsescu"

 AGERPRES titreaza pe tema asta:

Liviu Dragnea (PSD): Reţinerea lui Vântu poate fi începutul justiţiei televizate

MJ: Preşedintele Indoneziei a semnat decretul de extrădare a lui Nicolae Popa

 

 

 

luni, 6 septembrie 2010

Referendumul din Republica Moldova

Mediafax:

Referendumul din R.Moldova, invalidat din cauza prezenţei scăzute la vot

Stirea spune ca:
"Referendumul din R.Moldova a eşuat, potrivit datelor prezentate luni de Comisia Electorală Centrală, care a anunţat o prezenţă la vot de 29,05 la sută, ceea ce reprezintă mai puţin de o treime din populaţia cu drept de vot, relatează PRO TV Chişinău."
De asemenea se arata ca:
"Comisia Electorală Centrală nu poate anunţa oficial invalidarea scrutinului întrucât nu deţine toate procesele verbale.
Rezultatele finale vor fi prezentate miercuri, iar datele definitive vineri."

Referitor la acest lucru, iata ce scrie Cristian Preda pe blogul sau - aici.

Dar iata si cine isi freaca mainile de bucurie si sta multumit de rezultat:

Vladimir Voronin, mulţumit de rezultatele referendumului din R.Moldova

Mediafax, in articol, arata ca:
"Liderul comuniştilor moldoveni (PCRM), Vladimir Voronin, s-a declarat foarte mulţumit de "nivelul extraordinar de conştiinţă şi reponsabilitate" de care a dat dovadă populaţia, adăugând că acesta este rezultatul activităţii de ani de zile a PCRM şi nu din timpul campaniei, relatează PRO TV Chişinău."
Ce mai putem citi legat de acest eveniment:

Adevarul:
Republica Moldova se cufundă în criză?

In articol se arata:
"Eşec Coaliţia prooccidentală de la Chişinău a întâmpinat dificultăţi să aducă suficienţi oameni la urne, ieri, pentru a valida referendumul privind alegerea preşedintelui prin vot direct. Boicotul comuniştilor a dat roade. Sătui de politică şi puţin informaţi de coaliţia la putere de importanţa referendumului, moldovenii au preferat să stea acasă."
si

Evenimentul Zilei:
Referendumul din Republica Moldova, un eşec
in care se arata:
"Mai puţin de 30% din populaţia cu drept de vot din Republica Moldova a fost ieri la urne, la referendumul pentru modificarea Constituţiei pentru alegerea preşedintelui prin vot direct, potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Chişinău. Ca să fie validat, la referendum trebuiau să participe cel puţin 33% dintre alegători.

Doar 29,34% (792.486) din cei 2.631.591 alegători incluşi în listele electorale şi-au exprimat dreptul de vot."


Update (08 septembrie2010) :
Evenimentul Zilei ne informeaza:


Alegeri anticipate în Moldova pe 21 noiembrie

In articol se specifica:
"Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) a convenit să organizeze alegerile parlamentare anticipate la 21 noiembrie, a anunţat astăzi liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, după şedinţa coaliţiei de guvernământ din Republica Moldova, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică."
precum si:

" "Asta permite actualului Parlament să nu îşi închidă porţile pentru cel puţin încă două săptămâni, timp în care s-ar putea adopta mai multe legi sociale, economice, care ar facilita situaţia din Republica Moldova dat fiind că vor fi două luni de campanie", a spus Lupu." "

Cititi si...

pe WordPress ultimile articole aparute.