Powered By Blogger

luni, 6 septembrie 2010

Referendumul din Republica Moldova

Mediafax:

Referendumul din R.Moldova, invalidat din cauza prezenţei scăzute la vot

Stirea spune ca:
"Referendumul din R.Moldova a eşuat, potrivit datelor prezentate luni de Comisia Electorală Centrală, care a anunţat o prezenţă la vot de 29,05 la sută, ceea ce reprezintă mai puţin de o treime din populaţia cu drept de vot, relatează PRO TV Chişinău."
De asemenea se arata ca:
"Comisia Electorală Centrală nu poate anunţa oficial invalidarea scrutinului întrucât nu deţine toate procesele verbale.
Rezultatele finale vor fi prezentate miercuri, iar datele definitive vineri."

Referitor la acest lucru, iata ce scrie Cristian Preda pe blogul sau - aici.

Dar iata si cine isi freaca mainile de bucurie si sta multumit de rezultat:

Vladimir Voronin, mulţumit de rezultatele referendumului din R.Moldova

Mediafax, in articol, arata ca:
"Liderul comuniştilor moldoveni (PCRM), Vladimir Voronin, s-a declarat foarte mulţumit de "nivelul extraordinar de conştiinţă şi reponsabilitate" de care a dat dovadă populaţia, adăugând că acesta este rezultatul activităţii de ani de zile a PCRM şi nu din timpul campaniei, relatează PRO TV Chişinău."
Ce mai putem citi legat de acest eveniment:

Adevarul:
Republica Moldova se cufundă în criză?

In articol se arata:
"Eşec Coaliţia prooccidentală de la Chişinău a întâmpinat dificultăţi să aducă suficienţi oameni la urne, ieri, pentru a valida referendumul privind alegerea preşedintelui prin vot direct. Boicotul comuniştilor a dat roade. Sătui de politică şi puţin informaţi de coaliţia la putere de importanţa referendumului, moldovenii au preferat să stea acasă."
si

Evenimentul Zilei:
Referendumul din Republica Moldova, un eşec
in care se arata:
"Mai puţin de 30% din populaţia cu drept de vot din Republica Moldova a fost ieri la urne, la referendumul pentru modificarea Constituţiei pentru alegerea preşedintelui prin vot direct, potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Chişinău. Ca să fie validat, la referendum trebuiau să participe cel puţin 33% dintre alegători.

Doar 29,34% (792.486) din cei 2.631.591 alegători incluşi în listele electorale şi-au exprimat dreptul de vot."


Update (08 septembrie2010) :
Evenimentul Zilei ne informeaza:


Alegeri anticipate în Moldova pe 21 noiembrie

In articol se specifica:
"Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) a convenit să organizeze alegerile parlamentare anticipate la 21 noiembrie, a anunţat astăzi liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, după şedinţa coaliţiei de guvernământ din Republica Moldova, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică."
precum si:

" "Asta permite actualului Parlament să nu îşi închidă porţile pentru cel puţin încă două săptămâni, timp în care s-ar putea adopta mai multe legi sociale, economice, care ar facilita situaţia din Republica Moldova dat fiind că vor fi două luni de campanie", a spus Lupu." "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu