Powered By Blogger

luni, 15 februarie 2010

Congresul PSD se apropie

Am incercat, pe celalalt blog al meu, sa fac o analiza asupra actualei lupte pentru sefia PSD, al carei punct culminant se anunta a fi Congresul din 20 februarie. Ramane, totusi, intrebarea - si aici sunt de acord cu Mircea Mihaies, ca mod de a pune problema - este aceasta lupta ceva de forma sau ceva de fond? Sau aceasta lupta are un caracter mai subtil, ascuns, care scapa din vedere celor mai multi (poate ca si mie)? In postarea pe care am pus-o pe blog nu am pretentia de a raspunde (concludent) la toate aceste intrebari. Insa antagonismul dintre fractiunile care s-au conturat te conduc spre astfel de intrebari. Eu cred ca acolo e o lupta intre o fractiune (sau mai multe) pro-iliescu si o alta fractiune pro-reforma, a lui Geoana, ca sa zic asa. Daca va reusi o eventuala reforma in PSD, asta ramane de vazut. Oricum, luptele interne sleiesc acest partid, il epuizeaza si il decredibilizeaza. Ceea ce nu-i clar este daca Mircea Geoana va reusi sa faca o adevarata reforma in PSD, daca exista vointa in PSD pentru asa ceva. Reforma care sa duca partidul catre o social democratie europeana, eliberata de trecutul sau comunist. Este evident ca se pune problema daca asa ceva este posibil. Nu stiu... Ramane de vazut. Iar daca Congresul va aduce o schimbare, ramane de vazut daca aceasta schimbare va fi una de forma, sau una de fond.

Un comentariu:

  1. Hey ,servus!
    In legarura cu intrebarile tale postate pe blogul personal iti raspund ca PDL este un partid de centru-dreapta afiliat la PPE ; important este ca nu numai liberalii ,ci si crestin-democratii, conservatorii si centristii democrati din PDL dau substanta identitatii noastre de dreapta.
    Este cel mai unit partid in momentul de fata de pe scena politica.
    ATAT timp CAT functionam dupa principiul pluralism de opinii si de curente doctrinare in etapa dezbaterii si dupa principiul unitatii de decizie si de actiune dupa ce dezbaterile au fost incheiate, PDL va avea numai de castigat pentru ca acum nu poate exista doar un singur curent doctrinar , Ro are nevoie atat de susţinerea libertăţii economice şi aspiraţiile democratice,cat mai ales de subsidiaritatea, solidaritatea .

    ps. Iti dau totodata si un raspuns profesional , dezbaterea de marti ai ISP ... !!!http://www.isp.org.ro/

    Merci! te astept cu noi provocari!

    RăspundețiȘtergere