Powered By Blogger

marți, 14 octombrie 2014

Unul din primele efecte...

... ale dezvaluirilor de ieri facute de Presedintele Basescu la Jocurile de Putere ale lui Rares Bogdan de pe Realitatea (ca Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit SIE in perioada 1997-2001 si ar fi ascuns acest lucru in CV) este ca nu se mai discuta despre programele candidatilor la presedintie ci despre ofiteri acoperiti. Acum se discuta despre Ponta, daca nu cumva a fost incompatibil cu Constitutia, fiind in perioada respectiva si procuror si ofiter sub acoperire. Dezbaterile asupra programelor au trecut pe un plan secund... Totusi, trebuie remarcat un lucru: e bine ca cetatenii au fost informati despre Ponta de catre Presedintele Basescu. Si e de reflectat motivul dezvaluirii: ca Ponta, in cazul in care ar ajunge Presedinte, sa nu cumva sa aiba o dubla comanda... Ceea ce e de remarcat: chestiunea asta iese, cumva, din jocul electoral, cel cu care ne-am obisnuit pana acum. Pana acum romanii votau un Presedinte caruia ii acordau increderea, avand incredere in el. Acum situatia e schimbata si parca ar vrea sa spuna ca trebuie sa te gandesti bine: nu sa pornesti de la incredere, ci de la neincredere... Presedintele doar a semnalat lucrul asta. Ceea ce trebuie facut, cred eu, este sa se restabileasca increderea, care intr-o societate libera si democratica joaca un rol esential.

8 comentarii:

  1. Rares Bogdan si-a jucat pe-o carte toata notorietatea castigata cu greu pana acum : un interviu cu Basescu Traian la final de mandat si-n conditiile...." care este " reprezinta echivalentrul incercarii unui legumicultor de-a deezamorsa o bomba d e aviatie din WWII gasita in solarul cu rosii de toamna ! " Dezvaluirile "...ma alsi , c e dezvaluiri : TOTUL A FOST O FACATURA ORDINARA , O FACATURA CARE M-A FACUT SA-M SCHIMB RADICAL IMPRESIA PE CARE-O AVEA FATZA DE RARES BOGDAN !!! Daca cumva dumneata esti Rares Bogdan , undercover ...regrete eterne dar asta gandesc eu ! Intrebare : Buch sr. ....n-a fost big boss man pe la baietii aia din Langley , Virginia ? Vladimir Putin....n-a servit niciodata masa la " cantina de intreprindere " din str. Lublianka altfel decat ca sef de stat sau si ca...."salariat " ? Parerea mea sincera { si am vazut ca majoritatea mitocanilor au ajuns la aceeasi concluzie } este ca ....Basescu simte ca mai are putin si { intr-un fel sau altul } , va cam trebuii sa dea socoteala pentru toate nefacutele din acesti zece ani ! Ar cam trebuii ca si politicienii sa realizeze o data pentru totdeauna faptul ca ....doua mandate sant extrem de lungi pentru cineva care starneste injuratuiri prin simpla-i aparitie la TV si din nefericire aceste aparatitii....sant mult prea dese ! O face si asta parte dintr-o strategie.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Intrebare : Buch sr. ....n-a fost big boss man pe la baietii aia din Langley , Virginia ? Vladimir Putin....n-a servit niciodata masa la " cantina de intreprindere " din str. Lublianka altfel decat ca sef de stat sau si ca...."salariat " ?"

      Da, dar despre Bush se stia, la fel si despre Putin. Oamenii stiau ce functii au avut si au votat in cunostinta de cauza. Nu e niciun secret ca in 1998 Eltin la numit pe Putin seful FSB-ului. Lucrul e stiut, s-a stiut atunci. La fel si despre Melescanu - stii ca fost seful SIE. Numai despre Ponta nu se stia (vorbesc de imensa majoritate a electoratului) ca a fost ofiter sub acoperire. Deci omul si-ar fi dat votul sau cuiva pe care nu-l cunoaste deloc, despre care habar nu are ce activitate a avut. Mai tii minte cand Ponta spunea, ironic, desigur, ca n-a votat cu Geoana? Iti sugerez sa citesti (integral si in original, desigur):
      De ce a votat Ponta cu Crin Antonescu în 2009 şi ce spune Mircea Geoană
      Vezi, nici macar asta n-ai stiut, atat de mult te respecta Ponta pe tine, ca alegator! Uite ce arata, printre altele, articolul de mai sus:

      "Ponta a spus că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, iar în al doilea cu Mircea Geoană, ambii pierzând. Întrebat de ce nu l-a votat pe Geoană în primul tur, fiind purtător de cuvânt al campaniei acestuia, Ponta a răspuns: "L-am şi votat în turul 2, dar în turul 1 l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat că e schimbarea de care avea nevoie România"."

      Deci nu l-a votat in primul tur pe Geoana desi era "purtător de cuvânt al campaniei acestuia"...

      Ștergere
  2. Onorabile , ceea ce spune Mircea Geoana este echivalentul "Povesti si povestiri " ale fratilor Grimm : foarte frumoase , pur si simplu te cuprind in vraja lor dar....cat d e tampit sa fi incat , sa le crezi si-adevarate ??? Parerea mea { si-a mitocanilor ca mine ce-s numiti d e regula la patru ani o data votanti , alegatori "} este ca si Ponta a innebunit deoarece vede ca mai este atat d e putin de asteptat pana sa devina....chirias la Cotroceni } si Basescu { asta oricum o luase razna cam d e mult mai inainte } avand in vedere ca-si stie zilele numarate , stie precis ca cei ce o data i-au pupat caraba ...nu vor pregeta sa i-o muste cat mai adanc si mai stie ca in Romania exista acea vorba veche inca d e la Burebista incoace : facerea de bine e fu....de mama " Ai si matale dreptate , despre Bush sr. si despre diadia Vladimir Putin s e cunosteau cam to ce era d e cunoscut dar....oare pentru ce despre Basescu s-a stiut { chiar daca doar d e catre mitocanime } faptul c-a fost un " greu " al Securitatii ??? FIreste ca nu si-a facut nimeni iluzii : reprezentantul Romaniei la Anvers trebuia s a fie si pe statul d e salarii al Securitatii , doar era o indatorire patriotica dar....vrei sa spui ca Iliescu nu stia ce hram poarta asta ? Roman , Geoana , Catarama , Dinu Patriciu , Crin Antonescu si altii politicieni d e rahat ca ei ....chiar nu stiau ??? Pai si=-atunci pentrtru ce si-au dat la gioale si l-au sabotat si pe boul ala de Adrian Nastase si mai ales pe Mircea Geoana ??? Asta nu-nseamna c-a existat un interes ocult ca TOCMAI javra asta chioara s a preioa fraiele statului stiindu-s e precis ca va face ce va face ??? Sti c e cred eu....cred ca s-a sperat ca nefacutele lui Basescu s a ne scoata automat din NATO si eventual din " civilizatia si democratia " Uniunii Europene { dovada si faptul ca ticalosul ala d e Tockes in calitatea-i d e eroparlamentar reprezentand Romania a aruncat cu-atata rahat pe-acolo incat putea inneca toata Ungaria iar Monica Macovei ...mai avea putin si solicita interventia trupelor " cuiva " acuzand " lovituri d e stat la Bucuresti " } , iar Romania sa devina un fel d e enclava a nu stiu cui in mijocul Europei ...eventual ai Kremlinului ca tot suntem noi ortododocsi iar Kremlinul este d e fapt o ....biserica a bunatatiii si bunavointei crestine in viziunea lor !!! Si cand ma gandesc ca strambai din nas cand iti expuneam mai nu stiu cand { cu vreun an sau doi in urma } teoriile mele conspirationiste ....ce oftica am acum ! Daca publicam o carte pe tema asta ..acum eram PRICOPSIT mai ceva decat Bill Gates !!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar a demonstrat cineva ca Basescu a fost un "greu" al Securitatii? Sau sunt doar supozitii, presupuneri?

      In ceea ce priveste ipoteza asta:

      "Sti c e cred eu....cred ca s-a sperat ca nefacutele lui Basescu s a ne scoata automat din NATO si eventual din " civilizatia si democratia " Uniunii Europene [...] "

      n-as crede...

      Ștergere
  3. Pai cum dracu vroiai sa-l voteze pe Geoana cand insusi Ion Iliescu l-a catalogat pe Geoana drept " un prostanac " iar acesta n-a schitzat nici macar un raspuns ....asa cum merita acel guru al PSD-ului ? Nici eu nu l-am votat pe Geoana si...chiar ma bucur ca n-am facut-o avand in vedere c-a zis " hop " inainte s a sara santzul : " Mihaela dragostea mea " vor ramane d e poveste inca 300 de ani de-aci incolo !!! SIgur ca da , Geoana a fost tradat de catre insusi PSD asa fara discutie dar....mai bine ca nu a ajuns la Cotroceni : indiferent cat d e reprezentativ ar fi fost pentru Romania pe plan extern....acea eticheta a lui Iliescu ar fi fost lipita pe fruntea sa ...ca " marca d e scrisoare " deci...cine sa-l ia in serios ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si atunci raspunde-mi si mie la o intrebare: ce fel de partid e asta, ca se tradeaza unii pe altii? Iliescu i-a stirbit din start autoritatea lui Geoana in partid, Adrian Nastase a fost sabotat, Ponta nu a votat in primul tur cu Geoana, desi era purtatorul de cuvant al campaniei acestuia...
      E vorba de clanuri care se lupta intre ele...?

      Ștergere
    2. Daca eu eram cel ce facea aceasta afirmatie " e vorba de clanuri care s e lupta intre ele " { cu tot semnul intrebarii pe care dumneata , prevazator ca de obicei , l-ai pus la final } imi cereai un milion d e argumente pe care sa-m dovedesc corectitudinea afirmatiilor !!!!!!!!!! Nu , nu-i neaaparat vorba despre " clanuri " cat , este vorba despre , egoism , egocentrism , infatuare , histrionism si { mai gaseste si dumneata epitete ca-s destule } in special despre dorinta unor oameni de-a fi Dumnezei ...de-a conduce alti oameni . Este vorba despre politica , despre adevarata politica ce n-are nimic a face cu fayr play-ul sau cu gentelman-s agriment ori cu orice chestie ce implica si bun simt si...nici macar nu-i romaneasca 100% chestia ... DIn pacate acesti Dumnezei falsi nu-s in stare sa s e conduca nici pe ei insisi { si-atunci ..." acumuleaza " } deci , avem de-aface cu niste chiori care incearca sa conduca niste orbi si adu-ti rogu-te aminte d e acea zicala : " In tara orbilor , chorul este imparat "....fara vreo conotatie asupra vreunei persoane anume fireste . Iliescu...saracu om { asta nu mai moare ?? } spera atunci in '89 ca el va fi urmasul lui Ceausescu avand ca si predecesorul sau in subordine niste slugi preaplecate insa...vazand ca s-a inselat { se schimbasera timpurile totusi ..." unii " vroiau mai mult de la viatza } , n-a pregetat sa-i eticheteze pe toti in fel si chip pentru a fi sigur ca....vreodata se va tine cont si d e chestia asta . Desteapta mutare nu ? Exact ca la sah , atunci cand faci o mutare dandu-i oponentului credinta ca esti un amator in domeniu si ca te va da mat in trei mutari cand ,d e fapt el te va tine in sah ....cat vrea muschii lui , pana s e va ajunge { obligatoriu , c-asa-s regulile acestui joc } la drawn sau pat mai pe romaneste . Pui pariu cu mine ca , daca Ion Iliescu ar fi reusit sa conduca Romania in acelasi mod ca sub vechiul regim , adica doar cu yes mani , eventual dupa " modelul " Tito si sa creeze acel " comunism cu fatza umana " , acel comunism umanitar { fireste ca-i o ineptie !!! } azi ...nici macar in gluma nu s-ar mai fi discutat despre coruptie si mai a les despre corupti ??? Ar fi fost TOTI " saraci dar...cinstiti ".... precum domnul Iliescu iar ...populatia...ar fi trait cam la fel , poate { POATE , nu-i ceva sigur 100% , cu " vechii activisti " : niciodata s a nu spui niciodata !!! } ceva mai bine in sensul ca " Pentru prima oara in istoria ei Romania nu mai era datoare NIMANUI si nu mai dadea TRIBUT NIMANUI " . Asta-i un citat din cuvantarea de Anul Nou 1988 a lui Nici o lae Ceausescu si este posibil sa ma-nsel doar cu privire la an...probabil c-a fost vorba despre anul 1987 dar esenta , este aceeasi

      Ștergere
    3. Dilema lui Iliescu provenea din faptul ca el l-a dat jos pe Ceausescu, care a fost si adus definitiv la tacere. Si atunci pe vremea lui, adica a lui Iliescu, trebuia sa fie altfel decat pe vremea lui Ceausescu (adica pe vremea comunismului). Adica cum? El l-a indepartat ireversibil pe Ceausescu, dar sa sustina tot economia planificata de stat? Era clar ca trebuia sa sustina altceva, ca de pilda economia de piata, trebuia sa pledeze in favoarea fortelor benefice societal ale pietei. Altfel cum s-ar fi situat intr-o contradictie evidenta si ridicola. Trebuia sa sustina deschiderea, diversitatea, democratia. Revolutia o fi fost facuta de catre comunisti, cum chiar a si spus Iliescu, dar bazele ei doctrinare sunt eminamente liberale. Asta este contradictia in care s-a gasit Iliescu si intregul FSN (fostul Partid Comunist, actualul PSD) atunci in '90. Iar PSD n-a mai putut scapa de atunci de aceasta contradictie.
      Pe de alta parte, "comunismul cu fata umana" n-a prins nici in Rusia...

      Ștergere