Powered By Blogger

marți, 4 noiembrie 2014

Cine ia atitudine?

Iata ce arata un articol interesant din Evenimentul Zilei pe care il recomand a fi citit integral si in original:

Şeful jandarmilor francezi către românii care n-au putut vota: Oricum România e o PUBELĂ, nu faceţi decît să aduceţi probleme 
Se arata ca:
"Umilinţă majoră la care au fost supuşi cetăţeni români care nu au putut vota la Ambasada din Paris a fost dublată de comportamentul jandarmilor francezi care au venit să închidă ambasada la ora 21.00. Potrivit unui cititor HotNews.ro, martor la scenă, şeful formaţiuni de jandarmi a spus "Oricum România e o pubelă, nu faceţi decît să aduceţi probleme, asta ştiţi să faceţi!".

Reamintim că aproape o mie de cetăţeni români nu au putut vota la Ambasada de la Paris din cauza organizării defectuoase a alegerilor. Ei au fost împiedicaţi să intre în sediul Ambasadei după ora închiderii urnelor de o trupa de peste 100 de jandarmi francezi."
Articolul are o mica greseala la inceput si anume trebuia spus: "Umilinta majora la care au fost supusi cetateni romani din partea Guvernului Romaniei etc". In ceea ce priveste jandarmul eu sunt de acord ca nu trebuie sa ne punem la mintea unui jandarm cretin si idiot! Insa nu pot sa trec cu vederea ce a spus un jandarm fascist... De aceea eu cred ca ar trebui ca autoritatile romane sa ceara celor franceze deschiderea unei anchete pentru a se stabili adevarul cu privire la acest incident regretabil. De asemenea cer europarlamentarilor nostri sa ia atitudine impotriva extremismului in crestere din Franta! De asemenea este inadmisibil sa avem o tara membra a UE, cum e Franta, dar care sa aiba o Jandarmerie fascista sau cu accente de acest gen. Eu cred ca se impune seizarea Comisiei Europene. Nu este prima oara cand in Franta au loc astfel de manifestari ale unor francezi ostile si denigratoare la adresa Romaniei si romanilor, ce pot fi catalogate drept fascism curat. Totusi, UE ar trebui sa sanctioneze Franta pentru ca aceasta tara sa ia masuri legale mai dure impotriva extremismului si manifestarilor fasciste. As dori ca in cazul in care se confirma ca asa a spus cu adevarat acel sef de jandarmi sa si plateasca conform legii pentru manifestarile sovine la adresa Romaniei, tara membra a UE, si a romanilor, cetateni europeni. Altminteri s-ar putea crea o situatie in care cetatenii romani sa fie expusi, culmea, chiar de catre autoritati, extremismului de dreapta in crestere in aceasta tara.

De asemenea trebuie sa existe o raspundere legala pentru cei din Guvernul Romaniei care, potrivit legii, trebuiau sa organizeze aceste alegeri ca sa se desfaoare in cele mai bune conditiuni. Totusi, Guvernul Romaniei nu poate adopta politica strutului cand s-a incalcat dreptul de vot la mii de oameni veniti sa isi exercite acest drept. As dori sa vad ca se iau masuri conform legii. Mi s-ar parea corecta demisia intregului Guvern Ponta, inclusiv retragerea lui Ponta din cursa pentru alegerile prezidentiale, si alegeri legislative anticipate.

Un comentariu:

  1. " Jandarmul " respectiv { atentie , nu un oarecare jandarm ci insusi Seful Jandarmeriei franceze ) nu este in nici un caz fascist { o fi altceva dar fascist ? ) ci doar francez ! Cand ai vazut dumneata ca un inalt functionar al statului german , francez sau olandez { si de ce nu ? ) al UK , sa fie tras de urechi pentru declaratiile umilitoare si jignitoare la adresa Romaniei sau la adresa locuitorilor ei ? Ce daca este in UE Franta ? Cum este in UE...la fel de bine s e poate retrage . De ce uiti ca majoritatea cetatenilor francezi sant ACUM , impotriva UE cu trup si suflet ?! Asta de-i seful guvernului francez...n-a fost cumva ministru d e interne in timpul mandatului Sarcozy...alt fost ministru d e interne inainte sa ajunga la Elysee ? Cum dracu vrei ca TOCMAI ASTA sa-i zica ceva aluia sau sa te astepti la acea celebra diplomatie franceza ? Mai repede asi vedea RETRAGEREA IMEDIATA a Romaniei { stiu ca ar fi o nenorocire stai linistit ! ) din UE ca ...prea multe umilinte si jigniri ne-au fost a duse ca tara si popor insa...cine s-o faca : jagardelele astea politice , IMPOSTORII ASTIA POLITICI ??? Eu sunt de acord ca intreg guvernul Ponta si mai ales Victor Ponta sa -si dea demisia iar Victor Ponta sa se retraga din cursa prezidentialelor insa...chiar crezi sincer ca se va intampla asa ceva vreodata ? Cand ...acum cand mai au doar o taruca si...ajung la Cotroceni indeplinind visul de aur al lui Ion Iliescu ? Fi serios !!! Sunt de acord ca guvernul Ponta s a demisioneze iar in locul lui sa vina....cine ? Cumva Johannis sau PMP -ul madammei Udrea ? Ori o preferi pe madamme Macovei ...." independenta " ?

    RăspundețiȘtergere