Powered By Blogger

vineri, 7 noiembrie 2014

Patrulaterul Rosu...

Nu credeam sa mai aud vreodata vorbindu-se de asa ceva... Credeam, si ma inselam, ca asa ceva va ramane definitiv ingropat in anii '90... Ma inselam: uite ca nu-i asa. Rezultatele primului tur al alegerilor prezidentiale aduc din nou in actualitate Patrulaterul Rosu... Se prefigureaza la orizont o noua alianta intre Alianta Electorala PSD-UNPR-PC si PRM-ul lui Vadim Tudor, PLR-ul lui Tariceanu si PPDD-ul lui Dan Diaconescu... De fapt PRM a si incheiat un protocol de colaborare de UNPR (al carui nume imi aminteste de PUNR-ul de pe vremuri, al lui Funar).

Pe partea Dreapta nu prea vedem protocoale si aliante care sa se inchege asa de bine...

Crearea din nou a Patrulaterului Rosu nu inseamna ca ne vom indrepta spre rusi sau spre chinezi, nici macar daca va fi Ponta Presedinte (cea mai rea varianta). Ci inseamna ca nu avem solutii in special la problemele economice si, drept consecinta, nu putem face fata cu succes (nu numai Romania, e adevarat) la o noua ordine economica, postcriza, impusa de Germania. Trebuie spus raspicat ca economia noastra (si nu numai) nu functioneaza ca cea a Germaniei sau a Danemarcei... E clar ca la noi nu se poate vorbi de un tip de economie in care sa poata avea loc o "austeritate expansionara", adica sa creasca consumul privat in conditiile restrangerii majore a cheltuielilor guvernamentale. Sau... mai stii? :) In orice caz, parerea mea este ca, din nefericire, nici actuala Opozitie, ACL-ul nu prea are solutii. Varianta cea mai buna ar fi Klaus Iohannis, dar asta nu inseamna ca exista si solutii sa ne redresam...Concret, lipsa solutiilor inseamna, practic, o stagnare la nivelul actual, vreo 8 sau 10 ani... Dl. Iohannis, prin programul domniei sale, propune dezbateri pe tot felulde teme, inclusiv economice, ceea ce e foarte bine. Ce ar trebui sa facem? Asta e intrebarea! Insa aici am vrut sa evidentiez aceasta schema: 
Patrulaterul Rosu --------->lipsa de solutii --------> stagnare pe termen mediu (8-10 ani).
Pericolul stagnarii e foarte mare, deoarece, in conditiile economice date de la noi din tara, aceasta deterioreaza economia romaneasca, creeaza somaj si deterioreaza, drept consecinta, si forta de munca. De aceea gasirea de solutii se impune, desi nu depinde doar de noi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu