Powered By Blogger

vineri, 17 august 2012

Cu Obama va merge mai bine economia

Iata o stire foarte interesanta aparuta in Romania Libera:
Iata ce se arata:
"Peste 42% dintre directorii executivi de companii din lume sunt de părere că economia globală o va duce mai bine dacă actualul preşedinte american Barack Obama va câştiga viitorul scrutin pentru Casa Albă, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Financial Times, preluat de Reuters, informează Agerpres.
Democratul Obama a fost preferat de 42,7% dintre cei 1.700 de respondenţi, comparativ cu 20,5% care l-au indicat pe rivalul acestuia, republicanul Mitt Romney, restul nearătând nicio preferinţă.
Rezultatul a fost însă diferit în SUA, unde o uşoară majoritate dintre respondenţi consideră că alegerea lui Romney ar fi mai bună pentru afacerea lor.
Barack Obama păstrează un avans de şapte puncte faţă de Mitt Romney în intenţiile de vot ale alegătorilor înregistraţi, în pofida pesimismului în creştere al americanilor cu privire la viitor, indică un sondaj Reuters/Ipsos întreprins săptămâna trecută.
Sondajul FT a fost realizat înainte ca Mitt Romney să anunţe, la sfârşitul săptămânii trecute, alegerea lui Paul Ryan, congresman de Wisconsin, ca vicepreşedinte în caz de victorie, o decizie care ar putea schimba dramatic dezbaterea electorală între două viziuni opuse de guvernare în privinţa cheltuielilor şi a datoriei publice.
Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos de luni, desemnarea lui Ryan nu a dat un impuls imediat şanselor lui Romney în cursa pentru Casa Albă." (subl. mea)
Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu