Powered By Blogger

marți, 28 octombrie 2014

Despre Romania lui Victor Ponta si constructia totalitarismului

Ieri mi-au dat si mie de la unul din corturile electorale ale lui Victor Ponta, din centrul Bucurestiului, un calendar si o tiparitura ce contine fotografia lui Ponta strangand maini si pe care e sigla PSD (scris mare) - UNPR-PC(acestea doua scris mic, sub PSD), precum si o prezentare a programului lui Ponta in vederea alegerilor prezidentiale: Marea Unire a Romanilor - Victor Ponta Presedinte. Interesant este insa ceea ce scrie pe verso, si reproduc mai jos:

"Va chem sa facem din nou 
Marea Unire!
Ca presedinte, vreau sa promovez o noua Mare Unire pentru romani. La 100 de ani de la 1918, trebuie sa invatam din nou sa construim impreuna, ca o natiune solidara.

Cred ca doar uniti putem merge inainte. Putem sa cladim ceva durabil doar daca vom reusi sa fim impreuna, muncind pentru acelasi proiect al Romaniei Puternice.

Mandri ca suntem romani, iubindu-ne tara si promovand valorile sale autentice - uniti, nu divizati; privind inainte, nu spre trecut; respectandu-ne, nu atacandu-ne intre noi; construind pentru viitor, nu preocupati doar sa ne distrugem unii pe ceilalti. Uniti intr-un vis comun al Romaniei de maine. Primul pas dupa 16 noiembrie este incetarea starii de conflict din societate - pacificarea Romaniei si orientarea tuturor resurselor spre constructie, bunastare, viitor.

Marea Unire despre care vorbesc inseamna stergerea frontierelor dintre noi - dintre stanga si dreapta, dintre cei implicati si cei neimplicati, dintre cei care au nevoie de ajutorul statului si cei care se descurca singuri. Rolul presedintelui este sa-i trateze pe toti egal si sa ii uneasca pe romani pentru un nou proiect national.

Ca presedinte, voi garanta stabilitatea, constructia, munca, siguranta, dupa un deceniu de cearta si scandal.

E timpul pentru Marea Unire a romanilor!

Victor Ponta"

In primul rand ceea ce este izbitor in acest text de prezentare a programului lui Ponta este ca face referire la "o noua Mare Unire", ca cea de la 1918!! Aici nu e vorba despre Republica Moldova sau Basarabia, cum poate ar crede unii, ci de "stergerea frontierelor dintre noi" (voi reveni asupra acestui aspect). Citind ai impresia ca in Romania este, Doamne fereste!, razboi civil. Ce altceva ai putea gandi la cuvinte precum: "uniti, nu divizati; privind inainte, nu spre trecut; respectandu-ne, nu atacandu-ne intre noi; construind pentru viitor, nu preocupati doar sa ne distrugem unii pe ceilalti." (subl. mea). Un cititor neavizat al acestei fituici electorale ar putea crede ca Romania nu e un stat unitar, romanii fiind divizati. Nici vorba de asa ceva!! Romanii nu sunt deloc divizati si nici nu sunt preocupati sa se distruga "unii pe ceilalti". E greu de inteles de unde au scos cei de la PSD-UNPR-PC asa ceva. Si e iarasi greu de inteles comparatia asta cu Marea Unire de la 1918 deoarece Romania este cat se poate de unita, conform Constitutiei. 

Mai zice: "respectandu-ne, nu atacandu-ne intre noi" - adica asta vrea sa insemne (traduc pentru cei neavizati) sa respectam hotii si coruptii din PSD, nu sa-i atace Justitia, sa le tulbure linistea! Asta e de fapt chitesenta mesajului. In rest, romanii nici nu se ataca intre ei, nici nu sunt divizati, isi iubesc tara, se respecta intre ei, si nu se distrug unii pe altii. Ca sa spunem adevarul pana la capat, oamenii politici romani ii indeamna pe romani la ura intre ei si sa se atace intre ei, cum a facut odinioara tartorul PSD, Ion Iliescu, care a impins minierii in lupta contra societatii civile sau cel ce era al PDL-ului, Traian Basescu, care a incercat o antiteza intre angajatii de la stat (grasii) care ar sta pe umerii celor din mediul privat (slabii), uitand insa sa indemne la reforme reale, sa impulsioneze si reformele necesare in sectorul de stat ca sa schimbe aceasta situatie. Taierile de salarii si pensii nu pot fi catalogate drept reforme. Asa ca e aiuritor ce vrea Ponta: o mare unire asemanatoare celei din 1918!! 

Insa in acest delir pesedisto-pontist se prefigureaza, se zamisleste o gandire de tip totalitar: 
"Marea Unire despre care vorbesc inseamna stergerea frontierelor dintre noi - dintre stanga si dreapta, dintre cei implicati si cei neimplicati, dintre cei care au nevoie de ajutorul statului si cei care se descurca singuri. Rolul presedintelui este sa-i trateze pe toti egal si sa ii uneasca pe romani pentru un nou proiect national."
Daca se sterg frontierele dintre stanga si dreapta politica (altminteri vorbim chiar despre un delir) cum s-ar mai putea vorbi despre democratie? Pentru Ponta e acelasi lucru "cei implicati si cei neimplicati", "cei care au nevoie de ajutorul statului si cei care se descurca singuri". Uitati-va ce varza e in capul astuia, a lui Ponta!! Eu insa reiau intrebarea: cum s-ar mai putea vorbi atunci de libertate si democratie intr-o Romanie in care ar disparea diversitatea? Pe de alta parte cum ai putea sa votezi un om cu o vadita deficienta mintala, precum Dl. Ponta, pentru care cele neegale sunt egale. Pentru Dl. Ponta nu e nicio problema, spre exemplu dansul considera ca 3=4 sau 500=22. Problema este foarte serioasa, pentru ca o astfel de conceptie distruge Romania. Un om care face astfel de comparatii, cu Marea Unire de la 1918, este unul care nu are o gandire in regula. E un om care, asa cum se spune in popor, "o ia pe aratura". Pentru Ponta, Marea Unire de la 1918 este egala, echivaleaza cu ceea ar trebui sa urmeze in epoca post-Basescu: "E timpul pentru Marea Unire a romanilor!". Pentru Ponta situatia este exact ca la 1918, si el doreste sa fie Unificatorul.

Eu pun urmatoarea intrebare: este sanatos din punct de vedere mintal baiatul asta, Victor Ponta?

5 comentarii:

  1. Spre deosebire d e dumneata eu , n-am avut nevoie s a ma duc " la cort " : am primit acel program in cutia postala prin gratzia Postei Romane impreuna cu niste instiintari de plata de pe la aia de la Taxe si Impozite . Interesant sloganul de campanie al domnului Ponta ...mobilizator asi adauga . Ar fi fost si credibil daca ...ar fi fost lansat in 2012 la inceputul anului , in 2012 sub egida si cu sprijinul USL adica ...PSD , PNL.... iar PC si UNPR scrise mai ...marunt . Ar fi fost interesant , credibil si mobilizator daca ar fi fost lansat atunci in 2012 avandu-l pe Crin Antonescu drept candidat UNIC la presedentie . Atunci in 2012 pe vremea cand domnul Relu Fenechiu inca s e distra pe " sticlele " TV-urilor iar pe domnul Dan Voiculescu inca-l durea in P...A de toata lumea din tara asta ...in special de Justitie . Ar fi fost credibil daca USL-ul nu s-ar fi dovedit a fi o ...armata de stransura si la fel d e fragila ca si un castel d e nisip . Ceea ce s e spune in acel afis electoral ar fi d e ras daca n-ar fi d e plans . Cine oare a dezbinat si impartit tara in romani si...mai putin romani deoarece " nu ma-nghit pe mine si politica promovata d e mine " ! Eu zic ca politicienii astia d e rahat au facut asta . Nu doar Traian Basescu si gasca lui , ci si Ion Iliescu { cel sarac dar atat de...cinstit } si Emil Constantinescu si insusi domnul Ponta care din 2012 cel putin ....n-a trait pe Marte ci in Romania si a facut parte dintre acesti impostori politici . Cu ce-i mai bun asta decat...alallalt ? Lasa ca nici cu sloganele lui Johannis nu-mi este rusine...parca ar fi p'un tipar cu ale lui Ponta sau Udrea . Cel putin sunt multumit ca , in sfarsit am aflat ca nu-l inghiti pe Ponta si { c a d e obicei } ai si argumente pentru acest dezgust . Victor Ponta este sanatos mintal ....nu este sanatos psihic . Gandeste-te cat de putzin mai are pana la ajunge la varsta lui ...cel putin teoretic , cel mai puternic om din acest stat d e rahat ! In alte tari , altii ajung in fruntea tarii lor dupa o anumita varsta si dupa ce si-au dovedit capacitatea intelectuala plus...veridicitatea studiilor facute de-a lungul anilor . Domnul Ponta...nu tin minte s-o fi facut iar ascensiunea sa chiar mi s-a parut de-a dreptul fulminanta . De la simplu procuror " de atza " la seful corpului de control al primului ministru Adrian Nastase , la sef d e partid si acum la atat d e putin pana sa devina Presedinte...asta poate innebunii pe oricine si chiar ajunge s a creada in existenta lui Mos Craciun .Cred ca multa lume din PSD doreste ca Ponta sa ajunga la Cotroceni sau...sa nu ajunga deoarece , au singurantza ca-n acest fel vor scapa d e el : daca va ajunge la Cotroceni ...nu va mai fi nici sef d e partid si nici prim ministru iar daca nu.....LA FEL !!!Intrebare : daca Ponta va a junge la Cotroceni ...viitorul Prim Ministru o va remania pe Ioana Petrescu de la Finante ?Vom scapa in sfarsit de " doamna usturoi "?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar Iohannis cum ti se pare? Cum ti se par ceilalti candidati la presedintie? Spre exemplu: Iohannis, Elena Udrea, Monica Macovei. Cum ti se par?

      Ștergere
    2. In aceasta campanie electorala vedem doar "excursii" pe la DNA... Dar nu prea vad dezbateri, discutii despre dezvoltare economica, despre creare de locuri de munca, despre atragere de investitii, despre fonduri destinate lucrarilor de infrastructura, despre atragerea fondurilor europene...
      Uite ce putem afla din presa:
      Guvernul Ponta stă pe un munte de bani. Executivul poate cheltui aproape 37 de milioane de euro zilnic în plus faţă de venituri în ultimele luni ale anului
      Ce face cu acesti bani? Ce investitii guvernamentale se pot face pentru a reporni economia, pentru a se putea repara si dezvolta sectorul privat?

      Ștergere
  2. TOTI O APA SI UN PAMANT !!!! Si Udrea si Macovei si " neamtul " ! Nu sunt un misogin dar....nu cred ca Romania este pregatita sa accepte in frunte ei o femeie decat cu conditia stricta ca aceasta sa s e numeasca Angela Merkel ! Johannis...sincer s a fiu nu m-a convins...poate ca in calitate d e prim ministru ...poate , dar altminteri.... 37 de milioane de Euro ZILNIC !!!!!! Ce face cu acesti bani frate ca...in Romania s-ar pute a traii ZILNIC ca-n Luxemburg sau ca-n Monte Carlo si nu doar cativa ci....INTREAGA POPULATIE !!! Pana acum au dat vina dupa vechiul obicei , pe " greaua mostenire " sunt al dracului d e curios ce vor face de acum inainte . In ceea ce ma priveste , chiar nu-mi mai fac iluzii cu privire la " schimbarea " d e mentalitate a clasei politice si fireste , nici asupra schimbarii in bine a vietii din Romania ....pentru mare a masa a populatiei . AI vazut cum ieri , nu mai departe d eieri peste 100.000 de maghiari au iesit in strada pentru a protesta impotriva acelei taxe aberante nascuta din mintea nebuna a unui finantzist al lui Orban Victor ? Piu pariu ca , daca si la noi se va incerca acest lucru d e catre doamna Petrescu , vor iesii mai multi ? Tineretul din Romania poate inghite cam orice in afara de Taxa pe NET luata d e guvern ....chiar daca aceasta va fi d e " doar " 0,5 Eurocenti . De fapt pentru multa lume NET-ul a devenit un fel d e debusheu prin care-si descarca frustrarile si nemultumirile d e tot felul ...cam asa cum fac eu pe blogul domniei tale onorate Chat Botte deci...dac a le iei si a sta sau daca le taxezi si asta ...ai dat de dracu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viktor Orban a facut o mare prostie. Este un om al trecutului, nu poate impinge Ungaria inainte.

      Ștergere