Powered By Blogger

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Din domeniul economico-financiar

Am citit cateva articole interesante pe tema asta. 
Mediafax:


Românii trimit bani acasă din peste 170 de ţări
Credite în august la dobânzi similare cu cele dinainte de criză


AGERPRES :

Rezervele valutare ale BNR au crescut în septembrie cu peste un miliard de euro


In articol se precizeaza:
""România este în centrul proiectelor mari de gazoducte, de care nu se poate debarasa nimeni. În acelaşi timp, România trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile asumate faţă de Uniunea Europeană. Potenţialul reprezintă un element-cheie al României', a afirmat Henri Paul. 
Acesta a adăugat că, prin prisma potenţialului său, România are şansa de a deveni în perioada următoare atât producător de gaze naturale, cât şi de petrol. 
'România are şansa să devină producător de gaz, dar şi un producător de petrol tradiţional în zonă. Vreau să spun că energia se regăseşte în miezul parteneriatului româno-francez. Parteneriatul strategic va fi judecat de munca depusă de cele două ţări. Nu lucrăm numai pentru interesul întreprinderilor franceze, ci şi pentru interesul României şi Franţei', a subliniat ambasadorul Franţei în România.
Potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ a Franţei în România, Bruno Roche, la ora actuală instituţia pe care o conduce reuneşte peste 300 de companii membre."

Zapatero: Economia Spaniei va creşte lent anul viitor


Articolul precizeaza:
"Situaţia economică a Spaniei va fi şubredă până la sfârşitul acestui an, dar ar trebui să se îmbunătăţească încet anul viitor, a declarat vineri premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero.
La o zi după prezentarea în Parlament a celui mai auster buget din ultimii zece ani şi la două zile după greva generală declanşată în semn de proteste faţă de reducerea cheltuielilor, Zapatero şi-a luat angajamentul să aplice măsurile care vor duce la reducerea deficitului bugetar, conform cu cerinţele Uniunii Europene. 
(...)Spania a avut în august cea mai mare rată a şomajului din Uniunea Europeană (20,5 la sută), iar premierul spaniol a recunoscut că cifrele din septembrie ar putea fi dezamăgitoare. După un deficit record în 2009, de 11,1 la sută din PIB, Spania are ca obiectiv o reducere a acestuia la 9,3 la sută din PIB în 2010, şase la sută în 2011, şi trei la sută în 2013. Pentru atingerea ţintei de deficit în 2011, bugetul de austeritate prevede o diminuare cu 16 la sută a cheltuielilor ministerelor şi cu 7,9 la sută a cheltuielilor de stat, în afara cheltuielilor financiare. De asemenea, va creşte impozitul pe veniturile mari. AGERPRES"
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu