Powered By Blogger

sâmbătă, 16 octombrie 2010

PSD inainte de Congres. Cu gandul la motiune si prima zi de guvernare

Tot Mediafax ne informeaza:

PSD se angajează ca în prima zi de guvernare să refacă salariile şi să blocheze legea pensiilor

Ponta: Facem apel ca sindicatele să facă grevă la moţiune; voturile, insuficiente fără presiune publică

 Citez din ultimul articol:

""Nicuşor Constantinescu a avut o propunere, iar eu vreau să o îmbunătăţesc. Nu ştiu dacă de luni ... Dacă luni depunem moţiunea de cenzură, în săptămâna 25-30 se dezbate moţiunea de cenzură şi vă rog să faceţi apel - noi vom face apel la toate sindicatele, la toţi oamenii din această ţară - în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură, într-adevăr, să avem grevă a tuturor celor care în această ţară vor să scape de Boc", le-a spus Ponta aleşilor locali social-democraţi.
El a adăugat că presiunea publică este necesară, întrucât voturile Opoziţiei nu sunt suficiente pentru a trece moţiunea de cenzură.
"Dacă nu va exista o presiune publică, voturile noastre din Parlament pentru moţiune nu vor ajunge, aşa încât vorbiţi cu oamenii, spuneţi-le că aceea este ziua în care putem scăpa de Boc şi de hoţii lui, dar trebuie să ne arate că ne sprijină pentru asta. Aşa încât, Nicuşor, cred că asta este soluţia cea mai bună şi, dacă oamenii nu vor ieşi, poate că îl vor ţine pe Boc", a mai spus Ponta."

2 comentarii:

  1. Sunt totuşi îngrijorat şi de "siguranţa" PSD şi PNL.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile si in ce masura programul de guvernare adoptat de Congresul PSD va fi receptat pozitiv de catre PNL. Spre ex. in privinta impozitarii diferentiate. Totusi, pe de alta parte Iliescu a vorbit despre necesitatea reducerii birocratiei. S-a referit in mod concret la faptul ca, fata de perioada guvernarii Nastase, azi numarul lor e cu 500.000 mai mare, fiind in prezent de 1.400.000 de oameni. Or, programul vorbeste de revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior diminuării cu 25%... In fine, ramane de vazut...

    RăspundețiȘtergere